„Celebrating diversity, creating a safe and inclusive environment”

Az AIESEC Diákszervezet 2023 novemberében minket kért meg arra, hogy segítsünk nekik megszervezni egy olyan konferenciát, ahová a világ minden tájáról érkeznek egyetemista résztvevők. Az esemény különlegessége, hogy öt teljes napon át tartott és ez idő alatt reggeltől estig érdekesebbnél, érdekesebb programokon vehettek részt a fiatalok. Rengeteg kerekasztal beszélgetés, workshop, csapatépítő játék és előadás színesítette a programtáblát. Ennek gördülékeny lemenetelét az AIESEC szervezői csapatával közösen valósítottuk meg, így az ötödik napon mindenki elégedetten távozhatott.

Nincs lehetetlen!

A konferencia szervezésének legfőbb kihívását a magas létszám mozgatása jelentette. Első lépésként találnunk kellett egy olyan szállodát, amely képes 250 fiatalt elszállásolni és emellett kritériumként ügyelnünk kellett arra is, hogy minimum 4 konferenciateremmel vagy közösségi térrel rendelkezzenek. Mindezt egy egyetemista számára is megfizethető árszínvonalon.

Végül a tökéletes helyszínt Kecskeméten találtuk meg. A négy csillagos Granada Hotel összes szobája és terme a mi rendezvényünket szolgálta. Mindezt távol a várostól, így a hajnalig tartó buliknak sem volt akadálya.

Buszozás 250 fővel

Az alapok egyeztetése után már csak azt kellett kitalálnunk, hogyan fogunk 250 főt a belvárosból koordináltan leutaztatni a helyszínre úgy, hogy biztosan mindenki odaérjen a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban. Négy darab 50 fős busz várta a vendégeket Budapesten, akik előre szervezett csapatokban szálltak fel a buszokra. Előzetes beosztás, illetve helyszíni koordináció segítségével végül mindenki időben érkezett meg a szállodába.