Időutazás 120 fővel

Immár több éve dolgozunk együtt az ipari gépek, szerszámok és berendezések gyártásával, szervizelésével foglalkozó Atlas Copco-val. Minden évben egy izgalmas, tematikus csapatépítővel lepi meg a cég a dolgozóit, ez pedig legutóbb sem volt másképp. A téma és a köré épített háttérsztori elképesztően izgalmas volt, ráadásul a cég idén ünnepelte 150. évfordulóját, így természetes volt, hogy ezt is bele kellett csempésznünk valahogy a történetbe.

A koncepció szerint az alkalmazottak egy időgép csapdájába estek, amely minden csapatot más és más korba dobott vissza az elmúlt 150 évben. A feladat egyszerű, de mégis kihívásokkal teli volt: minden csapat gyűjtse be az adott kor mintáját, tanulmányozza és azok segítségével jusson vissza a jelenbe.

Feltalálók, mókás járgányok, divattervezés és vizes küldetés

Szeretjük az olyan csapatépítőket, ahol az ügyfél valami teljesen újat és különlegeset szeretne. Ilyenkor teljesen szabadkezet kapunk és a kreativitásunkra van bízva, milyen egyedi állomásokkal állunk elő. Természetesen az ötletelést a céggel közösen visszük végig, hiszen célunk, hogy minden elképzelésüknek eleget tudjunk tenni.

Így született meg egy 10 állomásból álló komplett csapatépítő játék, mely végig mozgásban és éberen tartja játékosait. A csapatoknak többek között korhű járgányokkal kellett végig menniük egy akadálypályán. Nehezítésként valamelyik kerékpár fordítva működött, valamelyiknek pedig az egyik kereke jóval nagyobb volt, mint a másik. Aki inkább az agytekervényeit szerette volna megmozgatni, annak lehetősége volt korhű szavakkal verset költeni a cégről vagy krepp papír és egyéb eszközök felhasználásával az adott kor egy ruhadarabját megalkotni. Korabeli érmékkel kereskedhettek és a nagy melegre való tekintettel egy vizes állomás is bekerült a játékok közé, amit sokan ki is használtak, hogy csobbanjanak egyet a medencében.

A játékok mindegyike más és más típusú résztvevőnek kedvezett, de egy valami viszont minden állomásban közös volt: a jókedv és a csapatszellem erősítése. A programot este egy fergeteges jelenkori karaoke partyval és hajnalig tartó tánccal zártuk.