A Valentin-napnál talán nincs megosztóbb és a legtöbben egyetértenek abban, hogy a magánéletünket jobb az irodán kívül hagyni. Ugyanakkor február 14-e a munkahelyünkön szólhat az apró figyelmességről, kollegiális kedvességről is. Mutatjuk hogyan csempéssz egy kis jó érzést Valentin-napra az irodába:

  • Lásd vendégül!

Képzeld el, hogy érkezéskor a kollégákat valamilyen téli finomság várja. Akár egy forró csoki, akár egy fánk, biztos, hogy a jó érzés nem marad el! Délutánra gyümölcspult, gofri, perec… jól hangzik, ugye? Beltérre kihelyezett nasi pultokról érdeklődj a kanozsai.cyntia@eventgroup.hu címen. 

Lásd vendégül!

  • Köszönd meg! 

Helyezz ki az irodában egy vagy több napra egy-egy borítékot a csapattagjaid / minden kolléga nevével. Hagyj a borítékok közelében tollakat és kis papírokat. A belső csatornákon hirdesd meg a kampányt és biztasd a kollégákat, hogy akár névvel, akár név nélkül írják meg egymásnak, miért hálásak a másiknak, mit szeretnek benne, miért néznek fel rá… tehát bármi kedvességet. A borítékból kivenni semmit nem lehet, a kampány utolsó napján kell haza vinni, és este otthon elolvasni a kedvességeket. Költséghatékony, de annál hatásosabb kezdeményezés. A borítékokat írd meg kézzel vagy nyomtasd rá a neveket, arra figyelj, hogy ne a megszokott oldalára írj, hanem a hátuljára, hogy a falra felragasztva könnyen lehessen üzenetet dobni bele. Ha szeretnél egy részletes játékszabályt, amit akár rögtön ki is tudtok nyomtatni, vagy elakadtál a megvalósításban, küldj egy emailt az info@eventgroup.hu címre és segítünk.

Köszönd meg!

  • Szarkasztikus és vicces közvélemény kutatás

Mivel a Valentin-nap nagyon megosztó tud lenni, építs erre egy kis humort és kedvességet. Helyezz ki valamilyen központi helyre több ételadagolót benne különböző vagy egyforma nasikkal: apró perec / kréker esetleg csokik… feliratozd az adagolókat vicces mondatokkal:

Tegyél egy alap mondatot felülre: 

Ma legszívesebben…

Szerintem a Valentin-nap…

Így érzem ma magam… 

A nasi adagolókra tedd a lehetséges befejezéseket. A nap végén láthatjátok az iroda általános hangulatát az adagolók fogyása alapján.

Tartsd meg ezt az ötletet akár jövőbeni (nem túl komoly) szavazásokra, hangulatfelmérésekre. 

Ha elakadtál, szívesen segítünk! Írj nekünk (info@eventgroup.hu)

Közvélemény kutatás

  • Neked mire van szükséged? -fal

Egyszerű és jelképes, kis energiabefektetésű figyelmesség. Készíts egy feltűnő méretű Neked mire van szükséged? feliratot és helyezz köré felcímkézett borítékokat, benne a címnek megfelelő rövid üzenetekkel, idézetekkel, mondatokkal, amit bárki elvihet. Kvázi a Köszönd meg! -fal nem személyre szabott, leegyszerűsített verziója.

Neked mire van szükséged?

  • Meglepetés masszőr

Mit szólnál, ha lenne 5-10 perced, amikor munka közben egy szakember frissítő nyak- és vállmasszázzsal kényeztetne? Nevezz ki egy tárgyalót wellness szobának, alapozd meg a kikapcsolódást egy kis zenével, esetleg illóolajokkal és a többit bízd a masszőrre! A szakemberek masszázsszékkel érkeznek és 5-10 perc alatt bárkit felfrissítenek. Érdemes egy időbeosztást kitenni az ajtóra és figyelni rá, hogy eredetileg mindenki csak egyszer iratkozzon fel. 

 Masszőr az irodában

A fenti ötletek legtöbbje alacsony költségvetésből is jól megvalósítható, kisebb és nagyobb létszám esetén is jól tud működni. 

A javaslatok a Valentin-naptól függetlenül az év bármely időszakában mosolyt tudnak csalni a kollégák arcára. A népszerű kampányok akár rendszeresíthetők. Így a munkahelyi környezet és a kultúra a kollégákra szabott lesz, szívesebben töltenek időt az irodában és erősödhet a kötődés, elköteleződés is. 

Nem utolsó sorban ezek az apró figyelmességek bármilyen céges kommunikációban kiemelhetők. 

További munkahelyen belül megvalósítható, adott témára, kihívásra, kampányra vonatkozó ötletek kapcsán (pl. egészség hét, fenntarthatósági hét, új termék bevezetés, stb.) fordulj hozzánk bizalommal emailen a kanozsai.cyntia@eventgroup.hu címen vagy telefonon a +36702480866 számon.

Ha megvalósítottad a fenti ötleteket vagy bármelyiket tovább gondoltad, küldd el nekünk, szívesen olvassuk visszajelzéseiteket! Sok sikert a szervezéshez!